Organisatie

Besluiten over pensioenopbouw en indexatie

Het bestuur van ING CDC Pensioenfonds vertegenwoordigt de belangen van de (voormalige) werknemers, de pensioengerechtigden en ING. De bestuursleden zijn verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van de gemaakte beleidsafspraken. Daarbij wordt ieders belang evenwichtig afgewogen.

Verlaging van de pensioenopbouw 2022
Door de aanhoudende lage rentestand heeft het bestuur moeten besluiten de pensioenopbouw in 2022 met 29,7% te verlagen. De pensioenopbouw bedraagt hierdoor 1,254% in plaats van 1,784% voor 2022. Hier lees je het volledige besluit.

Indexatie
Jaarlijks probeert het fonds de pensioenen van (voormalige) medewerkers en pensioengerechtigden van ING op basis van prijsindex te verhogen. Voor 2021 heeft het bestuur moeten besluiten geen toeslag (indexatie) te verlenen. Lees hier meer over het besluit.

Het verantwoordingsorgaan (VO) bestaat uit twee werknemers- en twee werkgeversleden. Het bestuur en de raad van toezicht van ING CDC Pensioenfonds leggen verantwoording af aan het VO. 

In het vierde kwartaal heeft Suzan de Waal-Schaafsma de verkiezingen voor een werknemerszetel in het VO van ING CDC Pensioenfonds gewonnen. Klik hier voor meer informatie over de uitslag.