Organisatie

Nieuw pensioenstelsel

Het bestuur van ING CDC Pensioenfonds vertegenwoordigt de belangen van de (voormalige) werknemers, de pensioengerechtigden en ING. De bestuursleden zijn verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van de gemaakte beleidsafspraken. Daarbij wordt ieders belang evenwichtig afgewogen.

Nieuw pensioenstelsel per 1 januari 2023
Op 30 maart 2022 is het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen bij de Tweede Kamer ingediend. Maandelijks wordt het bestuur over de voortgang van de nieuwe wet geïnformeerd.

Daarnaast zijn voor het bestuur themadagen georganiseerd waarin het bestuur is meegenomen in de (verwachte) wijzigingen in het nieuwe pensioenstelsel.

Het verantwoordingsorgaan (VO) bestaat uit twee werknemers- en twee werkgeversleden. Het bestuur en de raad van toezicht van ING CDC Pensioenfonds leggen verantwoording af aan het VO.

In het eerste kwartaal is het VO regelmatig geïnformeerd over de voortgang en wijzigingen van het nieuwe pensioenstelsel. Daarnaast heeft het VO een aanvang gemaakt met het schrijven van een oordeel over het jaar 2021 ten behoeve van het jaarverslag.